©2017 Radyo Kültür
İSTANBUL KÜLTÜR EĞİTİM KURUMLARI
BİLİŞİM SİSTEMLERİ ve EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ MERKEZİ.

Son Paylaşımlar

BİLİŞSEL DEVRİM

Tanıtılan Yazılar

KÜLTÜR FEN LİSESİNDE ROBOT KULÜBÜ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI!!!

February 6, 2018

Kültür Fen Lİsesi olarak  Robotik Kulübü çalışmaları  altında  1989 yılında kurulan FIRST ((For Inspiration and Recognition of Science  and Technology) şirketinin, çeşitli firmalarla işbirliğine girerek ( LEGO) her yıl düzenlemiş olduğu  FLL ve FRC  turnuvalarına hazırlık çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

FLL ( first  lego  league) turnuvası için 9. sınıf öğrencileriyle çalışma yürütmekte olan kulüp , bu çalışmalarda  firmanın Türkiye temsilcisi olan bilim kahramanları derneğinin   hazırladığı süreç doğrultusunda  robotik laboratuvarında turnuva masasını hazırlayarak takım mentörü ile takımla çalışmalarına start verdi. Çalışmalar kapsamında öncelik , robot yapımı ve  turnuva masası için  gerekli görevleri yapabilen bir tasarım olması, bu planlama yapılırken bir yandan da EV3 programında  masada belirlenen görevler için uygun kodlar yazılması için çalışmalar yapılırken aynı zamanda proje kısmı için gerekli etkinliler takım olarak oluşturulmaya başlandı , turnuva günü geldiğinde takım hem masada hem de sahada aktif olarak günü tamamlayıp  başarılı olduğu alanlarda jüri tarafından ödüle layık görülmeyi istiyor..

FRC’ DE ARTIK  BİZDE VARIZ!!!

10. sınıf öğrencileri bu yıl ilk kez katılım gösterdiği FRC (First  Robotic Competition ) Turnuvası kapsamında FIRST şirketinin resmi sayfası üzerinden  Türkiye’de düzenlenen ‘off season’ ayağına “rookie” olarak kaydını yaptı ,süreç içerisinde yine firmanın Türkiye sorumlusu Fikret Yüksel Vakfının  çatısı altında  öncelikle turnuva kitini teslim alarak süreci başlattı, robotik laboratuvarında takım mentörü liderliğinde belirlediğimiz takım ile farklı bir masada yarışma takvimine göre robot yapım çalışmalarını tamamladı, 3-4-5 Aralık 2017’de Ülker Sport Arenada düzenlenen turnuvaya katılarak 12. olarak turnuvayı tamamlamıştır.

Her iki turnuvada da  öğrencilerimiz bir yandan  teknolojik gelişmeleri yakından takip ederken kendi gelecekleri için önem taşıyan kod yazma, mühendislik, düşünme ,tasarım yapma gibi yetileri kazanır ve aynı zamanda takım olarak çalışırken  işbirliği yapma, birlikte çalışma ,akran dayanışması ,yardımlaşma gibi sosyal özelliklerini de pekiştirirler.

Share on Twitter

Bizi Takip Edin