top of page

KÜLTÜR FEN LİSESİNDE ROBOT KULÜBÜ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI!!!

Kültür Fen Lİsesi olarak Robotik Kulübü çalışmaları altında 1989 yılında kurulan FIRST ((For Inspiration and Recognition of Science and Technology) şirketinin, çeşitli firmalarla işbirliğine girerek ( LEGO) her yıl düzenlemiş olduğu FLL ve FRC turnuvalarına hazırlık çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

FLL ( first lego league) turnuvası için 9. sınıf öğrencileriyle çalışma yürütmekte olan kulüp , bu çalışmalarda firmanın Türkiye temsilcisi olan bilim kahramanları derneğinin hazırladığı süreç doğrultusunda robotik laboratuvarında turnuva masasını hazırlayarak takım mentörü ile takımla çalışmalarına start verdi. Çalışmalar kapsamında öncelik , robot yapımı ve turnuva masası için gerekli görevleri yapabilen bir tasarım olması, bu planlama yapılırken bir yandan da EV3 programında masada belirlenen görevler için uygun kodlar yazılması için çalışmalar yapılırken aynı zamanda proje kısmı için gerekli etkinliler takım olarak oluşturulmaya başlandı , turnuva günü geldiğinde takım hem masada hem de sahada aktif olarak günü tamamlayıp başarılı olduğu alanlarda jüri tarafından ödüle layık görülmeyi istiyor..

FRC’ DE ARTIK BİZDE VARIZ!!!

10. sınıf öğrencileri bu yıl ilk kez katılım gösterdiği FRC (First Robotic Competition ) Turnuvası kapsamında FIRST şirketinin resmi sayfası üzerinden Türkiye’de düzenlenen ‘off season’ ayağına “rookie” olarak kaydını yaptı ,süreç içerisinde yine firmanın Türkiye sorumlusu Fikret Yüksel Vakfının çatısı altında öncelikle turnuva kitini teslim alarak süreci başlattı, robotik laboratuvarında takım mentörü liderliğinde belirlediğimiz takım ile farklı bir masada yarışma takvimine göre robot yapım çalışmalarını tamamladı, 3-4-5 Aralık 2017’de Ülker Sport Arenada düzenlenen turnuvaya katılarak 12. olarak turnuvayı tamamlamıştır.

Her iki turnuvada da öğrencilerimiz bir yandan teknolojik gelişmeleri yakından takip ederken kendi gelecekleri için önem taşıyan kod yazma, mühendislik, düşünme ,tasarım yapma gibi yetileri kazanır ve aynı zamanda takım olarak çalışırken işbirliği yapma, birlikte çalışma ,akran dayanışması ,yardımlaşma gibi sosyal özelliklerini de pekiştirirler.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page